Wat doen we?

Een keer per maand komen de sterke moeders bij MEE Oost-Gelderland samen om ervaringen te delen en elkaar te inspireren en verder te helpen. Dat doen we met workshops, informatieavonden, lezingen, het bekijken en bespreken van documentaires, en soms creatief aan de slag gaan.

Thema-avonden
De organisatie van de avonden gebeurt door de moeders zelf. In wisselende tweetallen bereiden de moeders een boeiende avond voor. In 2015 krijgen we enige begeleiding van Gerry Dijkstra, buurtcoach Doetinchem. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 22.00 uur in Doetinchem. Elke maand zijn er meestal tussen de 10 tot 15 vrouwen aanwezig.

Onderwerpen die aan bod kwamen: je eigen ruimte in het gezin, grenzen stellen, PGB & andere regelingen, omgaan met de buitenwereld, de toekomst, brusjes.

Stem laten horen
Vanuit het Netwerk komen de moeders op voor de belangen van hun kinderen en gezinnen. Aan de gemeenten en maatschappelijke organisaties laten we weten wat het betekent om een zorgintensief kind op te voeden. Lees hier waar we actief aan deelnemen.