Wie zijn we?

Het Netwerk Sterke Moeders is ontstaan vanuit de behoefte van een groep moeders om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal moeder van een zorgintensief kind.

Diverse achtergrond
De achtergrond van de moeders is heel divers en de beperking van hun kind is dat ook. De kinderen hebben bijvoorbeeld autisme of ADHD, zijn meervoudig verstandelijk en lichamelijk gehandicapt, hebben een chromosoomafwijking of het syndroom van Down.

Sterke moeders over hun deelname:

“Via onze buurtcoach kwam ik in contact met het Netwerk. Meteen na de eerste kennismaking met de andere moeders voelde het goed. Het gaf een fijn gevoel om gehoord te worden en steun te ontvangen van de andere moeders, die je begrijpen met een ‘half woord’. We hebben echt wel steun en hulp van familie en vrienden, maar toch is het anders met ‘lotgenoten’. Je kunt ervaringen en advies samen delen, omdat men weet wat de zorgbehoefte inhoudt. Dus begrijp je elkaar beter. Iedereen mag zichzelf zijn en dat geeft warmte. De onderwerpen bedenken we samen naar behoefte en een ieder heeft dan weer andere kennis en ervaringen die we delen. Na mijn eerst keer heb ik geen avond meer gemist. Een avond met een lach en een traan.”

“Elke maand kijk ik uit naar de bijeenkomsten van de Sterke Moeders, het is mijn vaste uitje. Als moeder van o.a. een zoon met ADHD en Syndroom van Asperger kan ik tijdens deze avonden mezelf zijn. Met de andere moeders, die een soortgelijke thuis situaties hebben, delen we onze ervaringen, soms met een lach, soms met een traan. Deze momenten van samenzijn geven mij de kracht om te blijven geloven in een goede toekomst voor mijn kind en mezelf…….op elk potje past een dekseltje!

Kortom een initiatief wat ik omarm en wat elke regio zou moeten hebben, samen sta je sterk.”

“Ik doe mee met NSM  om andere mensen te leren kennen. Als je een kindje hebt wat veel intensieve zorg nodig heeft, kom je niet zo snel meer met anderen in aanraking, je wereldje word steeds kleiner. Familie en vrienden haken – om uiteenlopend redenen- af… Het is dan goed om te merken dat je niet de enige bent met dit verhaal. Verder is het ook prettig je door levens ervaring opgedane kennis met anderen te delen, en je hoort zelf ook eens wat.”

“NSM brengt mij een warme plek waar ik mij begrepen en gesteund voel als moeder van een kind met extra zorgbehoefte, maar ook als vrouw, en in het zoeken naar balans tussen mijn moeder en vrouw zijn.”

“De avondjes van NSM zijn voor mij een avondje uit.
Een avondje waar je gehoord wordt, en gesteund.
Een avondje waar tijd is voor een lach en een traan.
Een avondje waar je je niet alleen voelt, maar samen met andere moeders, die net als jezelf hele dagen de zorg dragen voor een kind met een beperking.
Moeders die begrijpen hoe je je voelt. Dat je soms helemaal niets hoeft te zeggen om toch begrepen te worden.
Een avondje waar we ook adviezen en ervaringen delen, waar tijd is voor ontspanning en creatieve tijd.
Een avondje waar je de warmte voelt en waar je vriendinnen vindt.”